Wandelen

Voor de wandelaar een echte must have!

Wandeling 721 (14 km – 10 km)

Tijdens deze zeer panoramische grenstocht wordt het klimmen beloond met schitterende vergezichten.

U wandelt eerst naar het mooie Geuldal en dan loopt u door mooie weilanden omhoog naar het buurtschap Camerig waar enkele fraaie vakwerkhuizen liggen.

Dan komt u in het buurtschap Cottessen en loopt u via een lange klim omhoog tot de rand van het Vijlenerbos.

Dan loopt u met mooie uitzichten omlaag naar de golfbaan Mergelhof. Hier kunt u fijn pauzeren bij Restaurant De Heeren. Dagelijks geopend!

U loopt langs de golfbaan omlaag naar de Geul en dan komt u boven in het buurtschap Kuttingen.

De terugweg gaat door het buurtschap Terziet met de mooie valkwekhuizen. Via mooi hol pad komt u weer in Epen. Neem voldoende drinken mee.

Deze wandeling is een van de mooiste van deze wandelgids en een must voor elke wandelaar!

Doe op uw gemak en trek er een dag voor uit. U kunt de route inkorten tot 10 km.

Start adres: Hotel Restaurant Eperland, Kapelaan Houbenstraat 12, Epen.
(Er is een openbare parkeerplaats naast het hotel).

Wandeling 921 (13,7 km – 11,5 km)
Routebeschrijving (PDF)

Net over de Belgische grens ligt op het terrein van de prachtige golfbaan De Mergelhof Restaurant De Heeren waar u schitterend uitzicht heeft.

Tijdens deze heuvelachtige en zeer panoramische grenstocht wandelt u langs de golfbaan omlaag en dan struint u geruime tijd door weilanden langs de Geul.

Dan loopt u omhoog naar Plombières en komt u in een leuk parkje. Dan volgt een schitterend stuk langs stukken van de Oude Geul en komt u bij het punt waar de Geul in een grot verdwijnt. Ook wandelt u hier door een prachtig natuurgebied langs een fraai ven.

Na 7 km passeert u een leuk vijvertje met schuilhut en zitbanken, een leuke pauzeplek. U loopt door weilanden omhoog en dan loopt u even over een voormalig spoorlijntraject langs de plaats Völkerich.

Dan loopt u in een weiland omhoog naar een picknickbank waar u schitterend uitzicht heeft.

Het laatste stuk wandelt u door het Vijlenerbos, het hoogstgelegen bos van Nederland. Met mooi uitzicht wandelt u omlaag naar het Restaurant.

Neem zelf proviand mee. Er zijn prachtige plekjes. Als u de klim naar het Vijlenerbos wilt vermijden, kunt u de route inkorten tot 11,5 km.

Deze wandeling biedt prachtige uitzichten en behoort tot de absolute top van deze wandelgids!

Startadres: Restaurant De Heeren, Terstraetenstraat 254, Gemmenich. (Het restaurant bevindt zich op de grote parkeerplaats van de golfbaan Mergelhof). Open: Zomer: Maandag t/m zondag van 9.00 tot een uur na zonsondergang. Winter: 10.00 uur tot 21.30 uur, weekend 10.00 uur tot 22.30 uur.

U rijdt op de weg tussen Sippenaeken en Gemmenich en bij het bord Hotel Mergelhof gaat u de smalle asfaltweg omhoog. Bij het informatiebord slaat u linksaf naar de parkeerplaats.

Op de website van de wandelgids Zuid-Limburg (https://wandelgidszuidlimburg.com/), vind u meerdere fantastische routes om te bewandelen. Neem gerust een kijkje!